










Ketus yra patvari ir sveika alternatyva sintetinėms nepridegančioms dangoms!
Šis SKOTTSBERG® ketaus puodas pasižymi išskirtinėmis savybėmis. Jis iš anksto padengtas augaliniu aliejumi, yra pagamintas iš atsparaus dilimui ketaus. Norint išvengti puodo dugno deformacijų, svarbu leisti jam įkaisti lėtai, nes jis itin greitai įkaista. Ketaus puodo rankena yra tuščiavidurė, todėl ji neįkaista, ir ją galima lengvai paimti.
Puodas sukuria optimalias sąlygas maistinių medžiagų išsaugojimui, leidžia greitai pasigaminti sriubas ar troškinius. Šis puodas puikiai tinka aukštai temperatūrai, todėl jį galite naudoti ant indukcinės kaitlentės, atviros ugnies ar orkaitėje (iki 250 ℃). Dangčio vidinėje pusėje yra specialiai įmontuoti "dygliukai", padedantys drėgmei susikaupti ir lašėti atgal ant ingredientų, taip išlaikant drėgmę ir užtikrinant patiekalo minkštumą bei sultingumą.
Norint užtikrinti, kad maistas nepriliptų prie puodo dugno, būtina laikytis kai kurių principų. Prieš kepdami, išimkite ingredientus iš šaldytuvo ir leiskite jiems sušilti iki kambario temperatūros. Keptuvę uždėkite ant šilumos šaltinio ir leiskite jai lėtai įkaisti ant žemos ugnies. Aliejų arba sviestą pridėkite tik tada, kai keptuvė yra pakankamai įkaitusi. Ištirpinkite sviestą, kol jis nustos putoti, arba laukite, kol aliejus pasieks reikiamą temperatūrą. Ingredientus, kurie prilipo, leiskite jiems švelniai kepti, nesistengdami jų atplėšti. Jei reikia, šiek tiek sumažinkite ugnies intensyvumą ir kantriai laukite, kol maistas savaime atsilips nuo dugno.
Savybės: